Для формування фахових компетентностей фахівця готельно-ресторанного бізнесу вивчаються: Етика ділового спілкування, Кулінарна етнологія, Товарознавство, Гігієна та санітарія в галузі, Правове регулювання господарських відносин, Туристично-рекреаційний потенціал, Економіка і фінанси готельних та ресторанних підприємств, Бухгалтерський облік, Маркетинг готельного і ресторанного господарства, Менеджмент готельного і ресторанного господарства, Технології продукції ресторанного господарства, Організація ресторанного господарства, Організація готельного господарства, Управління сервісною діяльністю, Інноваційні технології в готельно-ресторанному господарстві, Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, Управління персоналом, Безпека життєдіяльності та основи охорони праці, Управління якістю продукції та послуг готельно-ресторанного господарства, Підприємництво та бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві.
Плюси професії: Великою перевагою професії є можливість розвивати готельний і ресторанний бізнеси, які недостатньо розвинені в Україні. Робота в готельно-ресторанному бізнесі – це можливість постійно обмінюватися досвідом із закордонними колегами, подорожувати, виховувати в собі високі стандарти поведінки та професіоналізму.
Особистими якості, якими повинен володіти менеджер із готельно-ресторанного бізнесу: цілеспрямованість, відкритість, вміння адаптовуватися, ерудованість, наполегливість, рішучість, ініціативність, витримка, уважність до деталей.
Освітня програма орієнтована на формування та розвиток професійних компетентностей фахівців для здійснення ефективної діяльності в сфері готельноресторанного бізнесу Програма передбачає: - ґрунтовну теоретичну та практичну підготовку фахівців для сфери готельно-ресторанної справи з урахуванням регіональних особливостей - практичну підготовку на основі структурних підрозділів Університету, навчальних лабораторій, готельно-ресторанних закладів - формування підприємницької компетентності майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи, що дасть можливість започаткувати та розвинути власну справу
Де з такою освітою можливо працювати
Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:
• Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
• Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства
• Менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
• Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
• Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
• Менеджери (управителі) в ресторанах
Де можна працювати після закінчення навчання:
• Готелі
• Ресторани
• Санаторії
• Туристичні фірми